Sammen klarer vi

RØGFRI OKTOBER

Det kan være svært at finde det rigtige tidspunkt at starte et rygestop, der er altid lige en anledning i vejen. Kender du en ryger eller er du selv ryger og behøver et lille skub i retningen mod et rygestop. Så bliv en del af StopTober, hvor fællesskabet og opbakningen vil gøre udfordringen lidt lettere.

Udfordr en ven til STOPTOBER

Sammen klarer I udfordringen lettere

Hvis I planlægger og aftaler et rygestop, bliver chancen for at det lykkes markant højere. Jeres fælles mål og støtte er med til at holde motivationen oppe.

Sæt en belønning på højkant

Skriv jeres daglige sejre ned og giv jer selv en belønning, som billetter til biografen, eller en shoppingtur for hver gang I opnår 10 sejre. Mind løbende hinanden om det endelige mål og belønningen, I har sat på højkant. Det bevarer kampgejsten.

Del dit rygestop og motivér dig selv og andre

Fortæl dine nærmeste om dit rygestop og bed om deres opmuntring og støtte. Det vil blive sværere at falde i, når du har involveret dine venner og familie. Brug også STOP-TOBER grafikken på dit facebook-profilbillede.

STOPTOBER kan blive jeres start på et bedre liv

20 min: Blodtryk og puls falder til normalt niveau.

12 timer: Niveauet af kulilte i blodet bliver normalt.

2-12 uger: Kredsløbet forbedres gradvist, og lungefunktionen øges.

1-9 mdr.: Forbedret vejrtrækning og mindre hoste.

1 år: Risikoen for hjertekar-sygdom halveres.

5-15 år: Risikoen for blodpropper/hjerneblødning er som hos en, der aldrig har røget.

10 år: Risikoen for lungekræft halveres i forhold til rygere – det samme gælder for kræft i mund, hals, spiserør, blære, livmoderhals og bugspytkirtel.

Kombinationsbehandling*

øger chancen for at stoppe med 60 %

Nicotinell er et lægemiddel i håndkøbsform, som kan hjælpe dig med dit rygestop. Et nikotinplaster giver en stabil mængde nikotin hele døgnet og mindsker din rygetrang - også om morgenen, hvor rygetrangen ofte er værst. Oplever du akut rygetrang i løbet af dagen hjælper tyggegummi eller sugetabletter med at dæmpe den.