Spring til hovedindhold

FAQ om rygestop Hvordan & hvorfor

 • Hvordan stopper jeg med at ryge?

  Hvordan dropper man cigaretterne, spørger du måske dig selv? Det lykkes for mange millioner mennesker at droppe tobakken hvert år, og her hos Nicotinell har vi fuld tiltro til dine evner til at gøre det samme.

  Vi er klar over, at enhver vej mod rygestop er forskellig, ikke desto mindre går flere enkle motivationsfaktorer ofte igen. Under "Sådan stopper du med at ryge" finder du praktiske tips til at komme i gang med rygestoppet.

 • Hvorfor ikke bare tage en kold tyrker?

  Overvejer du at stoppe med at ryge fra den ene dag til den anden? Hos Nicotinell anbefaler vi dig at tage dig god tid til at træffe den endelige beslutning.

  Nikotinen fra cigaretter er yderst afhængighedsskabende, og mange rygere undervurderer hvor meget det kræver at modstå rygetrangen ved hjælp af viljestyrke alene. Behandlingen med nikotinerstatningsprodukter frigiver en kontrolleret mængde nikotin til kroppen, hvilket dæmper rygetrangen og hjælper dig med at fokusere på det mentale aspekt af rygestoppet. Hvis du bruger nikotinerstatningsprodukterne som anvist, fordobler du dine chancer for at lykkes med dit rygestop.*

  *Nicotinell fordobler chancen for rygestop ift. placebo. Brug som anvist. Understøttende adfærdsregulering øger chancerne for succes. Mange mennesker har brug for flere forsøg, før rygestoppet lykkes. Produkterne indgår i et program på 8–12 uger.

 • Hvorfor bør jeg anvende nikotinerstatningsprodukter?

  Hvis du ønsker at udskifte tobakken med et licenseret lægemiddel med nikotin, er behandlingen med nikotinerstatningsprodukter det oplagte valg.

  I modsætning til cigaretter indeholder nikotinerstatningsprodukterne ingen karcinogener (kræftfremkaldende stoffer). Behandlingen med nikotinerstatningsprodukter er designet til at hjælpe dig med at blive røgfri. Behandlingen har til formål at hjælpe dig med at trappe ud af dit nikotinforbrug, indtil du kan undvære nikotinen helt.

 • Hvad er nikotinabstinenser?

  Nikotinabstinenser refererer til en gruppe symptomer, der udvikler sig i de første uger efter et pludseligt stop eller fald i nikotinindtaget. Læs videre i guiden fra Nicotinell, hvis du vil vide mere om denne proces.

  Når du er afhængig af nikotin, frigøres der en række signalstoffer i hjernen under rygning, herunder dopamin. Dopaminen får dig til at føle dig afslappet og godt tilpas, når du tænder cigaretten. Når du stopper med at tilføre kroppen dopamin, vil du måske opleve abstinenssymptomer. Det kan være en hård prøvelse, men faktisk er det din krops måde at komme tilbage til en naturlig sundhedstilstand på. Hold ud. Giv ikke op. Du vil stille og roligt få det bedre.

 • Jeg har prøvet at blive røgfri mange gange. Hvorfor kan jeg ikke stoppe med at ryge?

  Hvis du har prøvet at blive røgfri flere gange, men altid ender med at falde i, sidder du sikkert tilbage med ét stort spørgsmål: Hvorfor kan jeg ikke stoppe med at ryge?

  Bare rolig, Nicotinell er her for at hjælpe dig. Du skal nok blive røgfri. Prøv at lære af dine fejl. Find ud, hvorfor du faldt i, så du kan undgå at havne i lignende situationer igen. Vælg en ny rygestopdato, og prøv så igen. Denne gang lykkes det måske en gang for alle!

 • Hvor lang tid varer nikotinafhængighed?

  Nikotinabstinenser er ofte værst to til tre dage efter at du er stoppet med at ryge, og forsvinder inden for en til tre måneder efter dit rygestop.

  Hos Nicotinell er vi klar over, at symptomerne er forskellige fra person til person. Men når du bliver i stand til at sige nej trods intens rygetrang, er du i hvert fald godt på vej. På et tidspunkt bliver du herre over situationen og lærer at overkomme din rygetrang i de situationer, hvor du tidligere ville være faldet i. Så er du ved at vinde slaget.

 • Hvor meget nikotin er der i en cigaret?

  Hvis du ved hvor meget nikotin en cigaret indeholder, bliver det nemmere for dig at forstå processen omkring dit rygestop.

  Din krop får ca. 1 milligram nikotin fra hver cigaret. Husk at nikotinen fra cigaretter absorberes meget hurtigt og breder sig straks fra lungerne til hjernen.

 • Hvis nikotinen er problemet, hvorfor skal jeg så bruge nikotinbaseret tyggegummi eller tyggetabletter?

  Det kan være utroligt svært at holde op med at ryge, men fordelene er besværet værd. Gennem cigaretrøgen optages nikotinen meget hurtigt i kroppen, det samme gælder over 7.000 kemikalier, hvoraf 69 er kendt for at være kræftfremkaldende. Den aktive ingrediens i Nicotinell er en lav behandlingsdosis af nikotin, der gradvist optages i kroppen med henblik på at nedbringe abstinenssymptomer, herunder cigarettrang, koncentrationsbesvær, pirrelighed, frustration, angst og hvileløshed. Nicotinell har til formål at bevirke en gradvis reduktion af nikotinafhængigheden, hvorved dit indtag langsomt bliver mindre og mindre.

FAQ om rygningProduktspørgsmål

 • Hvordan bruger jeg Nicotinells sugetabletter?

  Nicotinells sugetabletter skal bruges på følgende måde:

  1. Sut på sugetabletten, indtil du mærker en stærk smag af nikotin.
  2. Lad sugetabletten hvile mellem din kind og dine gummer, indtil smagen begynder at aftage.
  3. Begynd at sutte igen.

  Gentag i ca. 30 minutter, indtil sugetabletten er helt opløst.

  Det er vigtigt at bruge Nicotinell sugetabletterne korrekt. Det er vigtigt at tage suttepauser undervejs. Hvis der frigives mere nikotin i munden end kroppen kan nå at absorbere, bliver det bare slugt, og dermed opnår du ikke den fulde effekt. Hvis det klør i halsen, brænder i maven, eller du oplever hikke eller luft i maven, skal du tage længere pauser.

  Læs mere

  Product questions
 • Hvordan bruger jeg Nicotinell tyggegummi?

  Følg denne vejledning til brugen af Nicotinell tyggegummi, på den måde får du mest muligt ud af dette nikotinerstatningsprodukt:

  1. Tyg på tyggegummiet, indtil du mærker en stærk smag af nikotin.
  2. Lad tyggegummiet hvile mellem din kind og dine gummer, indtil smagen begynder at aftage.
  3. Begynd at tygge på tyggegummiet igen.

  Gentag denne tyggerutine i ca. 30 minutter.

  Det er vigtigt at tygge ordentligt på Nicotinell tyggegummiet. Illustrationen viser hvordan. Husk at tage tyggepauser undervejs, dette er meget vigtigt. Hvis der frigives mere nikotin i munden end kroppen kan nå at absorbere, bliver det bare slugt, og dermed opnår du ikke den fulde effekt. Læs indlægssedlen i pakken, og sørg for at følge instruktionerne grundigt.

  Læs mere

  Product questions
 • Hvordan bruger jeg Nicotinell plastre?

  Usikker på brugen af Nicotinell plastre? Der er kun tre enkle trin...

  1. Nicotinell plastre kan bruges i 24 timer. Påfør et nyt nikotinplaster hver dag, når du har fjernet det gamle.
  2. Vælg et intakt, tørt og hårløst hudområde. Det kan f.eks. være på din overarm, den øverste del af ryggen eller hoften.
  3. Gnid på plastret hele vejen rundt langs kanten, så det fæstner korrekt til huden.

  At blive røgfri er en hård opgave. For de fleste tager det ca. 84 dage at vænne sig til livet uden cigaretter, og de første 2 uger er helt klart de hårdeste. En kombinationsbehandling kan være en måde at hjælpe dig selv godt på vej på. Konceptet bag kombinationsbehandlingen er enkelt. Her bruger du f.eks. et nikotinplaster, som du så kombinerer med et andet og mere fleksibelt produkt. Du går med plastret hele dagen. Og supplerer så med et stykke tyggegummi, når du mærker, at rygetrangen melder sig. Bemærk: du må ikke bruge to plastre samtidig.

  Ved at kombinere behandlingsmulighederne, kan du bekæmpe rygetrangen på to forskellige fronter, døgnet rundt. Det er en nyttig metode, hvis du har brug for ekstra støtte og hjælp til at blive røgfri. Bemærk også, at du bør stoppe med at ryge fuldstændigt, hvis du bruger kombinationsbehandlingen med 1 mg sugetablet og plaster.

  Vores beslutningsværktøj giver dig informationer om de forskellige behandlingsmuligheder, så du kan vælge den rigtige for dig.

  *gælder kun 1 mg sugetabletter:

  Læs mere

  Product questions
 • Hvordan bruger jeg Nicotinell Spray?

  Sådan bruger du Nicotinell Spray

  Det er hurtigt, nemt, diskret og bekvemt at anvende Nicotinell Spray. Brug sprayen således, når ryge- eller nikotintrangen melder sig:

  1. Hold spraytuden så tæt på din åbne mund som muligt
  2. Tryk på toppen af dispenseren for at spraye et pust ind munden, i retning mod indersiden af kinden. Undgå læberne.
  3. Brug et pust mere, hvis din rygetrang ikke forsvinder i løbet af et par minutter.

  For at undgå at få sprayen i halsen skal du ikke inhalere, mens du sprayer. For at opnå det bedste resultat skal du undgå at synke i nogle sekunder efter brug af sprayen.

  Hvis det er første gang, du bruger sprayen, eller du ikke har brugt den i 2 dage, skal du klargøre spraypumpen. Peg sprayen væk fra dig selv og andre voksne, børn eller kæledyr i nærheden, og tryk på toppen af sprayen 3 gange, indtil der kommer et fint væskestøv frem.​

  Læs Mere

  Product questions

FAQ om rygestopLivet som røgfri

 • Hvad kan jeg forvente af den første uge efter rygestoppet?

  Usikker på, hvad du kan forvente af den første uge efter rygestoppet? Nicotinell hjælper dig med at komme godt igennem denne første og hårde del af processen.

  Vi kan lige så godt være ærlige: den første uge er hård. Du bør derfor lægge en handlingsplan og holde fokus på dit ønske om at blive røgfri, skriv evt. årsagerne ned. På den måde bevarer du motivationen og kan bedre modstå rygetrangen.

 • Hvordan modstår jeg rygetrangen?

  Der er mange måde at tackle rygetrangen på, her får du Nicotinells bedste råd.

  De fleste anfald af rygetrang varer ikke længere end et par minutter. Når de rammer, gælder det om at holde fokus på målet: hvorfor vil du blive røgfri? Hvis du gør det for en nærtstående person, kan du med fordel have et billede af ham eller hende parat. Motion er et andet effektivt middel til at holde rygetrangen på afstand. Disse nyttige tips i kombination med brugen af nikotinerstatningsprodukter kan hjælpe dig med at komme igennem de svære øjeblikke.

 • Hvordan ved jeg, at jeg ikke længere er nikotinafhængig?

  Nikotinabstinenser er ofte værst to til tre dage efter rygestoppet. De forsvinder helt inden for 1-3 måneder efter den sidste cigaret.

  Lue lisää

 • Hvad kan jeg erstatte mine rygeritualer med?

  Tænker du på hvordan du bedst erstatter dit daglige rygeritual efter du er stoppet med at ryge? Nicotinell har masser af ideer til at hjælpe dig.

  Det er muligt at vedligeholde de sociale og fysiske aspekter af dine daglige rygeritualer uden at ryge. Hvis du går ud og ryger på bestemte tidspunkter på dagen, så gå ud og gør noget andet. Gå i parken, ring til en ven, og prioriter de dele af dit daglige rygeritual du kan lide og som ikke involverer rygning og fokuser på dem.

 • Hvad kan jeg forvente af den anden uge efter rygestoppet?

  Hos Nicotinell er vi klar over, at symptomerne varierer fra person til person. Men selv når det er svært, så husk på: symptomerne er tegn på, at du har udelukket rygningen fra dit liv. Du ved at du har vundet, når tanken om cigaretter ikke længere siger dig noget.

 • Tager jeg på i vægt, når jeg stopper med at ryge?

  Tager jeg på i vægt?” er et typisk spørgsmål mange rygere stiller sig selv. Heldigvis kan Nicotinell hjælpe dig med gode råd hvis du er bekymret omkring at tage på i vægt.

  I forhold til rygestop er det normalt at være bekymret for at tage på. Selv hvis du tager lidt på, så er det ikke vigtigt sammenlignet med alle de gode ting du gør for dig selv, når du stopper med at ryge. Hvis du fortsætter med at tage på efter et par måneder, så prøv at analysere hvad du gør anderledes. Reducér hvor meget fedt du spiser, vælg sunde snacks og øg din fysiske aktivitet for at forbrænde ekstra kalorier.

 • Jeg har prøvet at blive røgfri mange gange. Hvorfor kan jeg ikke stoppe med at ryge?

  Hvis du har prøvet at blive røgfri flere gange, men altid ender med at falde i, sidder du sikkert tilbage med ét stort spørgsmål: Hvorfor kan jeg ikke stoppe med at ryge?

  Bare rolig, Nicotinell er her for at hjælpe dig. Du skal nok blive røgfri. Prøv at lære af dine fejl. Find ud, hvorfor du faldt i, så du kan undgå at havne i lignende situationer igen. Vælg en ny rygestopdato, og prøv så igen. Denne gang lykkes det måske en gang for alle!

 • Hvordan føles nikotinabstinenser?

  Nikotinabstinenserne er en række symptomer, som de fleste mærker inden for de første uger efter rygestoppet.

  Hos nikotinafhængige mennesker frigøres der en række signalstoffer i hjernen under rygning. Et af dem hedder dopamin. Dopaminen er ansvarlig for den afslappende og behagelige følelse, som opstår under rygning. Når du forsøger at blive røgfri, og din hjerne derfor ikke får tilført sin vanlige dosis af signalstoffer, reagerer din krop med abstinenssymptomer. Her må du være stærk og holde ud. Og husk: symptomerne aftager med tiden.

  Læs mere

Find en forhandler i nærheden af dig, eller køb dine Nicotinell produkter online

Salgssteder

Store locator